Kort oppsummering av Henningresultater i NM i Tromsø

stafettlag

Da er NM over for denne gang og noe slitne kropper ser frem mot kommende store begivenheter. Resultater er vel godt kjent for de fleste så dette oppsummeres ikke i detalj. Vi var 11 løpere og 5 menn i støtteapparatet. Vi tok den lange turen med fly. På Tromsø lufthavn var sto det 3 leiebiler på plass som vi disponerte. Vi hadde leid et hus med 2 leiligheter hvor vi bodde og hadde selvhusholdning.

NM i klassisk distanse var åpningsdistansen. Ikke uventet ble våre beste Kari (7. pl) og Daniel (13. pl) denne dagen. Rimelig fornøyd var også Eirik (48 pl) og Jonas A K 63. pl). Sprinten på fredag en liten nedtur for oss alle. Kari hadde ikke ski som var gode nok i prologen (ikke smørerne sin feil). Hun kom dermed i heat med NM-vinneren Weng og Johaug og røk ut med minst mulig margin.

Lørdagens 30 km skibytte ble en stor dag for Daniel. Han kjempet i tet sammen med verdens beste løpere og endte på 5. pl. Ole Marius gikk også en sterk skøytedel med 18. beste tid og gikk seg opp til en 33. pl.

NM-stafetten på søndag: Damelaget, med Kari, Solveig og Hanne ble nr 12. Så var det duket for en noe kaotisk herrestafett med mye våt nysnø og dårlige spor og traseer. Åpningsetappen i klassisk ble en stakeetappe med Eirik og Jonas A K på våre to lag. Begge innfridde forhåpningene om sterke plasseringer og vekslet blant de 10 beste. Ole Marius og Jonas Austad overtok. Ole M ga klappet til Daniel som 5. beste lag 1,20 min bak ledergruppen og da begynte opphentingen. Han gjennomførte en strålende etappe og hadde beste etappetid på begge skøyteetappene. Vi var ca 10 sek bak bronseplassen i mål.

Overrasket ble vi ved premieutdelingen da vi ble plassert som nr 6 etter å ha fått tilleggstraff på 3 min på klassiskdelen. 15 seniorlag hadde blitt plukket ut og gitt tilleggstraff for ureglementerte skøytetak. I ettertid så har flere lag protestert på avgjørelsen og juryen har fått hard kritikk for forskjellsbehandling. De som var på pallen ble «fredet» så får den enkelte gjøre opp sin mening om det var riktig. Forholdene og løypene var slik denne gangen at det var unngåelig å ikke være på kant med reglementet.

Vårt andrelag med Jonas A K, Jonas A og Ole ble nr 20 som var en sterk prestasjon.

NB! Henning Skilag sportslige utvalg har ikke anket juryens avgjørelse, men i stedet sendt et skriv til NSF og redegjort for vårt syn og og kommet med fremtidige forslag til forbedringer slik at dette kan unngås.

Løperne og lederne er ellers godt fornøyd med egne resultater og ser frem til nye store utfordringer.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.