Kari med karrierebeste og sikker VM-plass!

Kari Vikhagen Gjeitnes jubler etter seier under Skandinavisk cup i Falun, 2015

Kari Vikhagen Gjeitnes jubler etter seier under Skandinavisk cup i Falun, 2015

Det har vært noen svært spennende dager siden Kari Vikhagen Gjeitnes vant sølvet i NM-sprinten på Røros tidligere denne måneden.

Til tross for fastsatte kriterier for kvalifisering til VM endret Skiforbundet reglene for dameløperne og krevde et siste uttaksrenn, mellom vår egen Kari og utfordrer Heidi Weng, under dagens verdenscup sprint i Østersund.

For å heie på Kari i det avgjørende amerikanske uttaket hadde Henning Skilag med flere ledere og utøvere på tribunen i Østersund.

Kari vant prologen suverent og smilte fra øre til øre. Det var en god bekreftelse på god form og for resten av dagen. Allerede i kvartfinalen møttes Kari og Heidi Weng. Kari tok tidlig føringen og holdt god avstand til de øvrige i feltet helt til mål. Weng kom i mål som nummer to og fulgte Kari til semifinalen.

I semifinalen møttes de to igjen og vi holdt pusten. Det skulle vise seg at Kari igjen hadde god kontroll på feltet og ikke minst Heidi Weng. Kari gikk i mål som vinner av heatet med Heidi på femteplass.

I finalen fikk Kari en dårlig start og ble liggende bakerst. Etter en god avslutning passerte hun målstreken på den «sure» fjerdeplassen. Det sagt så kunne hun være godt fornøyd med både karrierebeste og VM-plass.

Vi gratulerer Kari med karrierebeste og en vel fortjent VM-plass!

Kari etter å ha vunnet prologen under verdenscupsprinten i Østersund 2015

Kari etter å ha vunnet prologen under verdenscupsprinten i Østersund 2015

Dette innlegget ble publisert i Konkurranse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.